TO BE CONTINUED???

Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.

 

Amikor Kolumbusz Kristóf felpattant a Neoton Familia által népszerűsített hajóra, közel sem az volt a terve, hogy egy egész Amerikát szabadít ránk. Amerikát a popslágereivel, hatalmas medencével díszített házaival, vagy éppen nyomornegyedeivel együtt. Kolumbusz csak egy kis fűszert akart, és pár szász év múlva egy egész multikultit kapott.

Jézus ennél (keresem a szavakat) talán „előrelátóbb” volt. Ő tudta, amikor a fenti szavakat mondta, hogy egy egész keresztyén, ateista, forróvérű, vagy éppen jéghideg világot ad nekünk. Megtette ezt, amikor közbeillesztette, azt az abszolút nem elhanyagolható „MINDEN” szavacskát. Ebbe beletartozik fekete, fehér, nő, férfi, Amerika, India, a szomszéd, vagy éppen a családunk. Beletartoznak olyan emberek, akiket életünkben még elképzelni sem tudtunk volna. Olyan életszituációk, amiken legszívesebben röhögnénk, vagy éppen sírnánk. A kérdés az: Vajon fel vagyunk készülve ezekre a helyzetekre? A leckét feladták, olyan 2000 évvel ezelőtt. De meg tudjuk ugrani azt a bizonyos lécet? Meg kell ugranunk? Tanárként vagy lelkészként kötelességünk mindenkit elfogadni, megérteni, meghallgatni?

Itt van az év eleje. Az elsősök még nem is sejtik, hogy milyen leckék lesznek feladva nekik.

A távolból üzenem: Gyerekek, még el lehet menekülni… DE NEM ÉRDEMES! J Nem érdemes, mert a MINDENben nem csak a terhek tartoznak bele, hanem az áldások is. Rengeteg áldás. És, hogy stílusos legyek békesség is. Jézus nem szemezgetett, nem ígérte senkinek sem, hogy könnyű lesz.

Kolumbusz fél évezreddel ezelőtt Indiát akarta elérni. Úgy gondolta, hogy nyugat felé indulva ezt 4 hét alatt meg is teheti. Közben pedig lerobbant a hajója, eltévedt és reményét vesztette. Mi is elindultunk egy úton. Ahol néha eltévedünk, néha feladjuk, néha a belső iránytűnk adja fel vagy a körülöttünk élő emberek. Lesz idő, amikor nemhogy embereket próbálsz tanítvánnyá tenni, hanem azt is megkérdőjelezed, hogy te hogy állsz ezen a téren.

De ekkor jön a kulcsmondat Jézus szájából: „és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” Olyan, mint a hollywoodi filmek CSODÁS csattanója. Amikor a főhős már reményét veszti, pedig csak egy lépésre van a megoldástól és akkor a megoldás tesz egy lépést felé.

Remélem, hogy senki nem botránkozik meg akkor, ha azt mondom, hogy Jézus a mi hollywoodi filmünk csattanója. Ő az, aki mindig tesz egy lépést felénk, aki segít megoldani a problémát, az igazi superMAN/GOD. Szeptembertől a film forog tovább. A mi feladatunk csak annyi, hogy naponta eldöntsük, kivel akarjuk folytatni az utat, kivel szeretnénk megosztani nehézségeinket és örömeinket!!! Én azt mondom:

TO BE CONTINUED… WITH JESUS CHRIST

Fábián Eszter

To be continued…