Erasmus tájékoztató-page-001

Erasmus, ÚRTA FEL!

Kedves diáktársaim! Nagyon sokszor hallom azt a mondatot, hogy olyan jó lenne kimenni külföldre. Eljött az idő, hogy a feltételes módot megváltoztasd jövő időre! Várj! Segítek! >>>

KI FOGOK MENNI KÜLFÖDRE ERASMUSSAL!

Én most töltöm a második erasmusos félévemet és csak annyit mondhatok, hogy nem bántam meg. Biztosan ismeri mindenki a facebook-on terjedő képet, amire az van ráírva, hogy „Isten nem mondta, hogy könnyű lesz, de azt igen, hogy veled lesz!” Úgy érzem ez a legtalálóbb mondat. Mert valóban így van, nem könnyű, de minden fáradtságnak megvan a gyümölcse! Ha a nyelvi akadályoktól tartasz, hidd, el, hogy ha valaki, akkor én megértem a nyelvi problémákat, de erre csak egy megoldás van, a TANULÁS ÉS GYAKORLÁS! Ehhez pedig nem kell más, csak HIT ÉS BÁTORSÁG!

Komolyabbra fordítva a szót, soha senki nem mondta még nekem, hogy mit keresel itt, hiszen még a nyelvet sem beszéled, viszont azt már sokan mondták (pedig csak bemutatkoztam) hogy milyen jól megy. Erre természetesen őszintén válaszoltam, de NEM elég jól és most jön, a lényeg, mert erre a válasz az volt, dehogy nem, JOBBAN, MINT NEKEM A MAGYAR! Mondta már ezt nekem, egyszerű ember, lelkipásztor és professzor. Tehát ezzel csak arra szeretnélek benneteket bíztatni, hogy meg kell próbálni. Csak az fejlődhet, aki próbálkozik és higgyétek el, hogy minden országban ÉRTÉKELIK a próbálkozást!

Emellett természetesen megismersz rengeteg új embert, kultúrát, szokásokat és még több önállóságot tanulsz. Elkezded még jobban értékelni azt, hogy mit jelent MAGYARNAK LENNI és még sorolhatnám de a legjobb, ha te magad tapasztalod meg és te meséled el, hogy mik az ERASMUS előnyei!

Rezes Melinda

Erasmus +