Április harmadik csütörtökén áldott délutánban lehetett része mindazoknak, akik részt vettek a Debreceni Református Hittudományi Egyetem díszudvarán megrendezett Élő Kövek koncerten.

Mit is kell tudnunk erről a zenekarról? Az Élő Kövek egy 2011-ben alakult keresztyén együttes Partiumból, Magyarkécről, akik amellett, hogy keresztyén énekeket énekelnek, a koncert alatt imádkoznak és áhítatot tartanak. A csütörtöki alkalom is ehhez hasonlóan zajlott.

19:00-kor volt a kezdés, de mindezek előtt a terepet kellett elkészíteni. A HÖK munkatársainak, a Hitéleti Bizottság szorgos tagjainak és az Egyetemünk dolgozóinak segítségével mindent sikerült időben előkészíteni. Már a délelőtt folyamán szorgoskodtak: az udvaron felállították a színpadot, vásárolni mentek, hogy mindent idejében tudjanak beszerezni. Néhány órával az esemény előtt egyre többen kezdtek sürögni-forogni, a konyhában tevékenykedni, hiszen a koncert után közös hot-dogozás következett.

Miután megérkezett a zenekar és minden hangszert sikeresen beszereltek, elkezdődött a várva várt alkalom. Ismert és új dalokat egyaránt énekelhettünk a csapattal. A dalok mondanivalója egymásra volt építve. Mike Pál lelkipásztor (és az együttes tagja, vezetője) arról beszélt, hogy hányszor elgondolkozott már azon, mit mondana egy hitetlen embernek, ha mesélnie kellene a vallásáról. Arra a felismerésre jutott, hogy elég 5 szó. Öt olyan szó, amely mindent magába foglal:

SZERETET: az egész vallásunk, hitünk erre épül. Mennyire jó lenne, ha feltudnánk ezt ismerni, hogy az egész életünket is ez az egy szó jellemezné: szeretet.

GONOSZ: mindnyájunkban ott lakozik, de ha elfogadjuk Jézus Krisztust, akkor Ő veszi át a helyét és legyőzi bennünk uralkodó rosszat.

GYÓGYÍR: Ő mindnyájunk számára gyógyír, megoldás. Tűnjön bármilyen nehezen leküzdhetőnek egy probléma, Krisztus diadalmaskodik.

VÁLASZTÁS: van lehetőségünk választani. Tiszteletes úr úgy fejezte ki magát, hogy: lehetünk szabadok vezető nélkül, de így rabok leszünk, míg fennáll az a lehetőség, hogy lehetünk szabadok, de Vezetővel. Egy olyan Vezetővel, aki a legjobbat akarja neked mindig és mindenhol.

HELYREÁLLÍTÁS: Isten helyreállít, és egy helyre állít bennünket.

Hihetetlenül áldott és lelki alkalom volt ez. Bárhová néztem csillogó szemeket és mosolygós arcokat láttam. Jó volt azt érezni, hogy így tudjuk szívből, együtt áldani és dicsérni Istenünket.

A záróéneket közös „vacsora” és beszélgetés követte.

Remélhetőleg lesz még ilyen alkalom.

Köszönjük az Élő Köveknek ezt a hitmélyítő alkalmat, valamint a Hitéleti Bizottságnak és a HÖK-nek, hogy megrendezésre került. De mégis leginkább hálás vagyok, hogy ilyen szerető, gyógyító és helyreállító Istenünk van.

DSC_2635 DSC_2638 DSC_2663 DSC_2676

 




Gáspár Orsolya cikke
Új Közlöny beszámoló